The secret of getting ahead, is getting started

//The secret of getting ahead, is getting started

The secret of getting ahead, is getting started

Alle vakken zijn gehaald, de stage is afgerond, mijn scriptie ingeleverd en goedgekeurd. Kortom, mijn bachelor is ‘in the pocket‘! Maar wat nu? Toen het idee om aan de slag te gaan als freelance tekstschrijver eenmaal was ontstaan, vlogen er gelijk honderden vragen rond in mijn hoofd. Hoe kom ik aan opdrachtgevers? Hoe werkt dat met administratie? Hoe noem ik mijn bedrijfje? Waar wil ik over schrijven? Kortom, een typisch geval van: Where do I start?

First things first. Mensen moeten weten dat ik besta. Als niemand me kan vinden, dan kunnen ze me ook geen opdrachten geven. En hoe zorg je ervoor dat je gevonden wordt in dit digitale tijdperk? Ofcourse! Een website! Zo gezegd, zo gedaan, en zie hier het resultaat! Maar zo simpel en minimalistisch als de site er nu uit ziet, zo ingewikkeld vond ik het ontwerpen ervan. En nee, het was niet het technische gedeelte wat problemen opleverde. Met wat logisch nadenken, een klein beetje verstand van computers en af en toe een beetje ‘Googling action‘ voor kleine coderingstips, kun je al je dromen waarmaken. Het was vooral de inhoud en de ‘look and feel’ van de site, waar ik moeite mee had. Best gek eigenlijk, voor een schrijver. Maar schrijven over jezelf is niet zo makkelijk als het lijkt. Je wilt vertellen wat je kunt, zonder arrogant te lijken. Laten zien dat je voor verschillende doelgroepen kunt schrijven, zonder dat je teksten een chaotische mix van stijlen worden. Het design moet professioneel zijn, maar niet te veel afleiden van waar het allemaal om draait; de tekst. Niet zo makkelijk als het lijkt dus!

Ik heb uiteindelijk besloten om maar gewoon ergens te beginnen, en toen ik eenmaal op dreef was, vlogen mijn vingers over het toetsenbord. En heel eerlijk? Ik ben stiekem best wel trots op het resultaat! Zo zie je maar weer:

“The secret of getting ahead, is getting started”

 

By | 2014-11-28T19:05:05+00:00 september 10th, 2014|1 Comment

One Comment

  1. rie houkes-olivier 19 september 2014 at 10:13 - Reply

    erg goed van je dat je dit gaat ondernemen . gewoon doen en doorzetten onderwerpen komen vanzelf. laat je maar gaan Het is net als met schilderen gewoon doen.
    groet van Rie

Leave A Comment